Lugn helg

Haft en förhållandevis lugn helg faktiskt, mest varit på landet, målat och haft det skönt. Märker på vädret att det börjar lida mot höst, vilket betyder att snart börjar hockeyn! Som man har längtat! Premiär hemma mot HV! Kan det bli bättre? Inte mycket. 

En filmrekommendation: State of Play, faktiskt en riktigt gripande och spännande film, något att se istället för den skiten som går på TV nu för tiden. För alla Beck-fans så går även Beck-serien mot sitt slut, just nu visas den näst sista Beckfilmen på bio, så passa på om ni inte vill sitta framför TVn nästa höst och kolla TV4:s repriser av de gamla.

För er som är lite sugna på ny musik:
Mika - We are golden

Spännande statistik

För er som inte läst artikeln om kommunanställdas rökpauser på corren.se eller i papperstidningen säger jag bara en sak, läs den! Vilken miss?!! 2,6 miljarder kronor i sjön per år p.g.a. några personer måste ut och röka. Det känns för mig helt obegripligt, särskilt när det sen står att för 2,6 miljarder kronor skulle man kunna ha 6000 heltidsanställda. Samma pengar skulle alltså kunna skapa 6000 jobb till, om bara folk slutade röka? Det värsta är väl ändå att det är kommunen som måste betala för det, indirekt alla skattebetalare, inkluderar ju nästan alla utom alla skattesmitare. Alla resonerar ju olika men jag vet inte hur många som skulle rösta för att 2,6 miljarder av skattepengarna ska gå till de som röker så att de kan minska sin livslängd med några år. Kanske är det där man borde börja spara in istället för att sparka folk?!

Antar att några också vill muntra upp dagen med lite musik:
Jordin Sparks - Battlefield

För er som även vill höra Guldgossen så finns han nu på Spotify!

Badat!

Idag har jag o Robban vart på hans land! Var riktigt nice efter ett par stopp på olika "rastplatser" på vägen dit för lite frisk luft så var vi framme. Första gången på ganska länge nu som man får en svensk solbränna, men ack så skönt det var i solen. Var man i ett tag i vattnet var det heller inte så kallt, även om det med fötterna i kändes iskallt.

Tilläggas ska väl att det blivit både nedräkning, explosionsljud och rostskratt innan bad!
Och kanske några kommentarer som: "Jag gillar mat..köttbullah...pannkaka" och "..jag är kvar i nånting du sa..".

Om ni inte riktigt förstår vad jag pratar om bör ni ta er en titt!

Vardag igen

Nu börjar alla jobba och skolan börjar som vanligt igen, för de som går i den. Det härliga vädret höll i sig idag med och vi får väl se hur länge det står sig! Gör inte mig något om det fortsätter vara fint några dagar/veckor till.

Händer väl inte så mycket i världen annars, Spotify går med storförlust, omsätter ungefär lika mycket som en liten pizzeria, inte särskilt mycket med andra ord. Ändå värderas det till ca. 2 miljarder kr. Blir nog andra siffror när programmet släpps i USA och Kina kommande månaderna. Också hört att Magnus Uggla inte riktigt gillar idén med Spotify (eller snarare att han tycker att han får för dålig ersättning) och vill dra sig ur.

Saab-affären verkar vara klar, köpare: Koenigsegg Group, dock ett problem, det fattas 3 miljarder kr. Spännande att se hur detta kommer sluta, och absolut spännande att se hur bilarna kommer att se ut i fortsättningen!

För er som är musiksugna, ett litet låttips:
Ken Ring - Nu måste vi dra

Gotland

Jag och pappa tog oss en liten sväng till Gotland, tors-lör. Alltid lika trevligt och solsäkert ställe! Väldigt lugnt i år faktiskt, förmodligen för att vi var lite sena och alla andra turister åkt hem redan, men affärerna som bara har sommaröppet har redan börjat stänga och vissa hade bara haft öppet 3 veckor detta år! Lite tråkigt faktiskt. Mycket som har ändrats sen jag var där senast också, 08-orna har börjat bygga vita designerhus överallt. Snyggt kan ju vissa tycka det låter som, men har man varit på Gotland, eller sett det så förstår man att det inte riktigt passar in i bygden. Har ni inte varit på Gotland än är det dags att ta sig dit, innan det monteras ner av alla fastländare.

Här är lite bilder jag tagit mellan varven:


Hejdå fastlandet! Gotland nästa!


Än så länge finns det mycket grönt kvar, men med tiden kanske denna
plats blir lika bebyggd som New York.


Min favoritglasskiosk verkar ha fått ge plats åt ett nytt designerhotell
i Djupvik. Fint läge på sommaren, kallt på vintern?


Sandstrand i Visbys hamn.


En solnedgång tagen i Västergarn!

Mallorca

Tänkte sammanfatta veckan lite kort eftersom det var länge sen jag var här! Tagit mig en titt med familjen i Spanien, Mallorca. Riktigt trevligt faktiskt! Bodde på ett lägenhetshotell i Palmanova, en liten bit utanför Palma. Helt klart trevligt och i ärlighetens namn så har jag inget att klaga på! Solat och badat varje dag och det har väl varit 30-35 hela veckan så solen har jag sett ganska maximalt denna vecka.


En schysst vy från balkongen


Över havet


Jag med Palmanova i bakgrunden


Mina nya badybxor, modell: skitsnygg/lagom

Svårt att summera en vecka,det hinner hända så mycket, får lägga upp fler bilder senare.

Jo just det! Jag ska berätta en liten episod, ungefär de 2-3 sista timmarna kvar på hotellet så badar jag och mamma i poolen för det är så fruktansvärt varmt som vanligt. Oskar kommer nästan springande över poolområdet med ögonen stora som grammofonskivor. Då börjar man ju undra lite vad det är frågan om, och med tanke på att han "lagt till eller dragit ifrån" (ljugit lite) under hela resan så kunde jag nästan tänka ut resten själv - bus. Det enda han kläcker ur sig är: Jag har sett Thomas Ravelli! ... Min motkommentar löd ungefär, "Jag ska slå dig riktigt hårt om du ljuger.." men lika fasen gick jag och kollade i receptionen, och vem står där om inte Thomas Ravelli med bror och familj. Lite komiskt att träffa honom där. Hälsade lite på honom i hotellkorridoren sen när han såg lite mindre stressad ut.

För er nyfikna: Ja, det blev en autograf, kunde ju inte se en svensk fotbollslegend och gå lottlös hem!
 
Hoppas Robban gillade presenten han fick innan jag åkte!

Google + Spotify = iPod

Börjar med en liten rebus! Har haft lite ledig tid nu ikväll efter att ha packat ihop lite saker och så har jag lyssnat på låtar i Spotify. Letade lite lätt igenom google och hittade ett program för att göra låtar som man spelar upp i Spotify till MP3-filer på sin dator, så pillade på några inställningar och gjorde några MP3-filer av låtar jag ville ha till min ipod.

Det här betyder ju alltså att:
Allt som finns på Spotify går att göra till mp3-filer som man kan göra i stort sett vad man vill med, t.ex. lägga på sin mp3 eller liknande. Olagligt? Ja/Nej, man spelar in själva låten när den finns på datorn, vilket i alla fall gör att det inte går att spåra, däremot är det väl snarare en moralfråga om det är rätt att göra så, men hur många har inte spelat in Beck på 4:an?

För er som är nyfikna på hur man gör, ta en titt här!

En låt som jag hittade idag som jag letat efter länge! Vissa av er har säkert hört den i någon TV-reklam.
The Teddybears - Get Mama A House

RSS 2.0